Det er vel få ting om lukter beder enn nybakt gjærbakst…
Skal du bake frokosthorn,
setter du kalddeig om kvelden,
Så er det enkelt å servere
nybakte frokosthorn på søndags morgen.
Frokosthorn:
16 stk
6 dl vann
6 dl vann
1 pk tørr gjær
2 ss sukker
2 ss olje
250 g samalt hvete fin
200g 4 korn
400 g hvetemel
1 ts salt
litt 4 korn til utbaking.
Hell kald veske i en bolle rør ut gjæren ha i sukker, olje,
melet, firekorn og til sist saltet
Kna deien godt, smør litt olje på toppen,
og dekk deigen med plastfolie.
Sett den i kjøleskapet til neste morgen.
Ta deigen ut av kjøleskapet,
Del den i to.
Kjevel ut to sirkler, bruk 4 korn som bakemel.
Del hver sirkel i 8 like biter med et pizzhjul.
Rull sammen til horn.
Etterheves på bakepapirkledd stekeplate i ca 15-20 min.
Stekes i ca 20 min 200g
Server hornene lunkne
God frokost! : )
Disse hornene er fantastiske og en oppskrift jeg tar frem gang på gang. Tusen takk 🙂
Så flott! Det gleder meg! 🙂
Nå prøver jeg ut oppskriften din og gleder meg til å smake ferske horn 🙂 Deigen hadde hevet seg litt, håper det ikke ødelegger for hornene 🙂
Hei Gry! Da har jeg satt deig som står i kjøleskapet klar til utbaking i morgen. Gleder meg til å smake det ferdige resultatet. Flott at du har så mange gode instruksbilder. Jeg hadde laptopen på kjøkkenbenken og det gikk strålende bortsett fra litt mel i tastaturet:)
Dette skal jeg også prøve. Utrolig digg å få nybakt til frokost på en så lettvint måte:)
Åhh, dette ser lekker ut, dette skal prøves ut en dag 🙂
Takk for tipset og oppskriften. Jeg gjor det samme og setter deigen om kvelden nar jeg skal lage focaccia-brod: http://mittengelskehjorne.blogspot.com/2010/06/tried-and-tested-focaccia.html
Det er den enkleste oppskriften noen gang!
ha en fin adventshelg.