Jeg fant denne oppskriften i ei gammel julebok.
De kommer fra Enland ,
og serveres tradisjonelt der på 2. juledag.
De skal vel helst lages som ruller,
men kan også lages flate med lit mandler på.
Brandy snaps:
ca 24 stk:
125 g smør
125 g sukker
125 g sirup
1-2 ts ingefær-pulver eller fersk
1 ts sitronsaft
2 ss brandy eler whisky
125 g hvetemel
Og litt mandelskiver vist du skal lage de flate.
Smelt smør sukker og sirup i en kasserolle på
middels varme, det skal ikke koke.
Nå skal dette avkjøles litt.
Skrell og rasp ingefær, eller bruk pulver.
Ha ingefær, sitron, brandy(whisky) og hvetemelt i.
Rør til det blir en glatt deig.
Setter på bakepapirkledd plate med en skje,
ca 9 på hver, siden de flyter godt utover.
Skal du ha de flate kan du drysse litt mandelskiver over.
Stekes i ca 10 min 175 g.
Skal de rulles, la de avkjøles noen sekunder
rull de ruvdt skaftet på en tresleiv
Jobb fort, avkjøl de helt på ei rist.
Legg de i en tett boks.
Brandysnapsene kan fylles med krem,
Bruk da en sprøytepose og fyll de
ca 1 time før de skal serverse.
Thanks for every other excellent post. Where else may just anyone get that kind of information in such an ideal
manner of writing? I've a presentation next week, and I'm at the look for such info.
Also see my site: pixocool.com