Brandy snaps


Jeg fant denne oppskriften i ei gammel julebok.
De kommer fra Enland ,
og serveres tradisjonelt der på 2. juledag.

De skal vel helst lages som ruller,
men kan også lages flate med lit mandler på.
 
 Brandy snaps:
ca 24 stk:
125 g smør
125 g sukker
125 g sirup
1-2 ts ingefær-pulver eller fersk
1 ts sitronsaft
2 ss brandy eler whisky
125 g hvetemel
 Og litt mandelskiver vist du skal lage de flate.
 Smelt smør sukker og sirup i en kasserolle på
middels varme, det skal ikke koke.
Nå skal dette avkjøles litt.
 Skrell og rasp ingefær, eller bruk pulver.
 Ha ingefær, sitron, brandy(whisky) og hvetemelt i.
 Rør til det blir en glatt deig.
 Setter på bakepapirkledd plate med en skje,
ca 9 på hver, siden de flyter godt utover.
Skal du ha de flate kan du drysse litt mandelskiver over.
Stekes i ca 10 min 175 g.
 Skal de rulles, la de avkjøles noen sekunder
rull de ruvdt skaftet på en tresleiv
 Jobb fort, avkjøl de helt på ei rist.
Legg de i en tett boks.
Brandysnapsene kan fylles med krem,
Bruk da en sprøytepose og fyll de
ca 1 time før de skal serverse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Brandy snaps