Det går ganske fort å lage en porsjon Madeleinekaker.
Jeg kjøpte denne Madeleineformen hos
Traktøren på Byhaven i Trondheim.
Mandeleiner:
12 stk.
75 g smør
2 egg
3/4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
skallet av en sitron
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
(litt melis til å drysse over senere)
Sett ovnen på 175 g.
Smelt og avkjøl smøret.
Rasp skallet av en sitron,
bland eggene og det avkjølte smøret sammen i en bolle.
Rør inn sukker, sitronskall,
hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Bland deigen lett sammen.
Smør formen og dryss den med litt mel,
hell ut det som blir til overs.
Fordel deigen i formen.
Sett formen på ei bakeplate og stek den midt
i ovnen(175 g) ca 12-14 min, pass på!
Avkjøl kakene litt,
og ta de forsiktig ut
med en spiseskje.
med en spiseskje.
Dryss litt melis over de avkjølte Madelinene.
Nystekte Madeleiner sammen med en god kopp kaffe eller te,
livet er herlig…. : )
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
Disse såg helt nydelige ut. Men hvad kan man bruke for form om man ikke har madelene former?
Må ju pröve desse. Er ju snart jul og allt.
Fant veien hit fra Ingrid.
Ha det gott.
Hilsen Synnöve.
Mmmmmmmmmmm! Disse så gode ut:-)
Du, jeg glemte helt å svare på innlegget ditt for en stund siden der jeg spurte deg om roseblader. Er det bare å kjøpe en fin rose, plukke av bladene og legge til tørk? Har aldri gjort det før:-)
Nå er det ikke lenge til BloigDrøm kommer ut i butikkene, og jeg gleder meg sånn til å se alt på trykk!!!!
Klem
Åhh, disse ser nydelig ut:)