Madeleinekaker


 Det går ganske fort å lage en porsjon Madeleinekaker.
Nystekte, myke og fristene med et dryss melis.
 Jeg kjøpte denne Madeleineformen hos
 Traktøren på Byhaven i Trondheim.
 Mandeleiner:
12 stk.
75 g smør
2 egg
3/4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
skallet av en sitron
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
(litt melis til å drysse over senere)
Sett ovnen på 175 g.
 Smelt og avkjøl smøret.
Rasp skallet av en sitron,
bland eggene og det avkjølte smøret sammen i en bolle.
Rør inn sukker, sitronskall,
 hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Bland deigen lett sammen.
 Smør formen og dryss den med litt mel,
hell ut det som blir til overs.
 Fordel deigen i formen.
Sett formen på ei bakeplate og stek den midt
i ovnen(175 g) ca 12-14 min, pass på!
Avkjøl kakene litt,
 og ta de forsiktig ut
 med en spiseskje.
Dryss litt melis over de avkjølte Madelinene. 

Nystekte Madeleiner sammen med en god kopp kaffe eller te,
livet er herlig…. : )

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Madeleinekaker