Årets rosa sløyfeaksjon er godt i gang,
jeg har kjøpt flere sløyfer og gitt bort,
og disse rosa mufinsformene.
Det fulgte med et oppskriftshefte,
men jeg ville heller lage mine egne rosa oktobermuffins.
Litt sunnere.
Rosa oktobermuffins (12 stk)
3 dl hvetemel
1 dl kruskakli
1,5 ts bakepulver
1 dl rørsukker
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
1 dl lettmelk
1 dl rapsolje
2 egg
Rasp skallet av en nyvasket sitron,
bland alt det tørre.
Bland egg,olje melk og sitron i en kopp, rør godt.
Hell det over den tørre blandina,
og rør så så lite som mulig til det blir en deig.
Sett fomene i et muffinsbrett.
Fyll de 3/4 full.
Stekes på 200 g i ca 15 min.
Avkjøles på rist.
Rosa glasur:
saft av 1/2 siron
2-3 dl melis
litt rosa eller rød konditorfarge
Sitronsaft melis og konditorfarge røres til en passe tykk glasur.
Ta ca 1 ts glasur på hver muffins og smør utover.
pynt med Rosa strø,perler,hjerter o.l.
Rosa oktobermuffins er best nystekte.
Skal de fryses, er det best å fryse de uten glasur.
Hvor kjøpte du forresten de muffinsformene? jeg har sett etter de, men finner de ikke andre steder enn inne på cacas, og der må man bruke postgiro, og jeg vil heller bruke kortet mitt..
mvh siv anita
De så søte og lekre ut, og veldig passende for oktober ja. 🙂
Så søte de muffinsene ble 🙂