Grissini eller brødpinner
er godt å servere sammen med suppe,
Brødpinner litt sunnere:
4 dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ts sukker
1,5 ts salt
3 ss olje
3 ss sesamfrø (sorte og hvite)
7-8 dl fibra (eller grovbakst)
+ sesamfrø til pynt
Hell 4 dl finervarmt vann i en kumme
tilsett
2 ts tørrgjær og to ts sukker.
Rør godt til alt er blandet og oppløst.
vent i 10 min til det får gjæret seg godt.
Tilsett olje, mel og salt
Elt og kna deigen godt sammen.
Sett den til heving under et klede i ca 30 min.
Del deigen i ca 20 biter,
rull ut tynne pølser.
Pensel de med vann og rull de i sesamfrø.
Legg de på en bakepapirkledd ovnsplate.
Etterhev de i ca 20 min.
Stekes i ca 30 min i 200 g.
Avkjøles på rist over natten, så de er helt tørre.
Oppbevar brødpinnene i et glass.
Eller i en boks.
De holder seg godt i over en uke
De holder seg godt i over en uke
Legg litt mamaroni eller ris i boksen så slagner de ikke.
Takk for tips!
Her skal jeg nok myse etter litt inspirasjon :-))
Klem fra Liv