Pølse og makaronigrateng servert med brokkoli, deilig hverdagsmat.
Til 4 personer :
3 dl( fullkorns )makaroni
1 l vann
400 g pølse( gjerne lettpølse)
40-50 g smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 egg
salt og pepper
og
400-600 g Brokkoli
olivenolje/sitronsaft/fingersalt
Lag hvit saus,
smelt smøret rør inn melet og deretter melken.
La det koke i 4 min mens du rører.
Avkjøl sausen litt,
pisk sammen eggene og rør de i.
Smak til med salt og pepper.
Kok makaronien og hell av vannet,
skjær pølsene i biter, vend alt i sausen.
Hell alt i en liten ovnspanne eller ildfast form,
Stekes i 200 g i ca 20 min eller til det er lett gyldent på toppen.
Del brokkolien i biter,
kok opp 2 l vann
og ha i brokkolien.
Kok den i 3-5 min.
Sil av vannet.
Hell litt olivenolje over.
og en god sprut med sitron!
Ta til sist litt finersalt over og rør lett.
(Brokkoli er yndlingsgrønnsaken min)
Gratengen kan selvsagt severes med andre grønnsaker eller potet.
flott blogg, liker denne bloggen
du skulle hatt slik mal tilbudsvarer.blogspot.com
skrolle med chrome nettleser
flott blogg, liker denne bloggen
du skulle hatt slik mal tilbudsvarer.blogspot.com
skrolle med chrome nettleser
flott blogg, liker denne bloggen
du skulle hatt slik mal tilbudsvarer.blogspot.com
skrolle med chrome nettleser
Jeg prøvde denne oppskriften for en stund tilbake og hver gang jeg spør får jeg: pølsegrateng til svar…
har blitt en favoritt til de tre barna her
Takk for middagstipset i dag! Googlet meg fram til deg 🙂
Åhh, dette tok meg tilbake til barndommen!! 🙂
Dette skal jeg lage en dag, min samboer elsker pøler 🙂
Ha en fin lørdag:)
MVh siv anita
Takk skal du ha for inspirasjonen, dette blir middagen i dag 🙂
Denne retten vil min mann elske ettersom det er pølse i den. Pølse i alle varianter er hans motto 🙂