Pølse og makaronigrateng servert med brokkoli


Pølse og makaronigrateng servert med brokkoli, deilig hverdagsmat.

Til 4 personer :
3 dl( fullkorns )makaroni
1 l vann
400 g pølse( gjerne lettpølse)
40-50 g smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 egg
salt og pepper
og
400-600 g Brokkoli
olivenolje/sitronsaft/fingersalt
Lag hvit saus,
smelt smøret rør inn melet og deretter melken.
La det koke i 4 min mens du rører.
Avkjøl sausen litt, 
pisk sammen eggene og rør de i.
Smak til med salt og pepper.
Kok makaronien og hell av vannet,
skjær pølsene i biter, vend alt i sausen.
Hell alt i en liten ovnspanne eller ildfast form,
Stekes i 200 g i ca 20 min eller til det er lett gyldent på toppen.
Del brokkolien i biter,
kok opp 2 l vann
og ha i brokkolien.
Kok den i 3-5 min.
Sil av vannet.
Hell litt olivenolje over.
og en god sprut med sitron!
Ta til sist litt finersalt over og rør lett.
(Brokkoli er yndlingsgrønnsaken min)
Gratengen kan selvsagt severes med andre grønnsaker eller potet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Pølse og makaronigrateng servert med brokkoli