Det er koselig å lage sin egen marmelade og,
man må jo ikke alltid lage så mye av gangen…
Her ble det 1 og 1/2 glass
6 mandariner ca 1/2 kg
2,5 dl sukker
3 ss honning
Vask 2 av mandarinene
del de opp med skallet på i tyne skiver.
rens resten og del de opp i biter.
ha alt i en kasserolle.
Hell i honning og sukker.
La det koke på svak varme,
uten lokk i ca 1 time.
Pass på og rør av og til.
Ta geleprøven…
hell litt av saften på et fat,
dra fingeren igjenom
holder fingermerket seg der er marmeladen ferdig.
Vist det flyter utover må den kokes litt til.
Hell Mandarinmarmeladen på rene nyvaskede glass.
Tegn gjerne en koselig lapp,
eller kopier denne…
Oppbevar marmeladen mørkt og kaldt.
Den smaker deilig på ristet brød.
Så deilig dette så ut! Dette må bare prøves så fort jeg får tid:-)
Jeanette:-)
Yummi, det der hørtes og så veldig godt ut. Det må prøves!
Du er en ener!! Jeg er så imponert!! Det ser knallgodt ut!! Også den fine etiketten!!
Og så koselig med Jeanette – ja hun er SÅ dyktig!! Vet du, bloggsfæren kryr av dyktige mennesker – du og Jeanette er to av de!!
Ønsker deg vidunderlige dager!
Klem Lokki
Hei, Gry! Takk for hyggelig hilsen!! Ja, hørte de hadde vært på "julebesøk" hos deg også;) Spennende!!
Du har en helt nydelig matblogg!! Du tar sååå lekre bilder av maten!! Mmmm … Blir definitivt fristet til å lage mat!!
Ha en fin dag!
Klem klem
ANETTE:)
Jeg tror den holder seg i flere måneder, men siden jeg har laget så lite blir den vel oppspist før det…. : )
Dette så godt ut, super gave å gi bort!
Hvor lenge tror du den holder seg?
Hilsen Fredrikke :O)