Tradisjonelle Belgiske vafler er laget med gjær.
Her er en min oppskrift uten gjær.
Vafler stekt i Belgisk vafeljern:
1 l mek
200 g smeltet smør(eller 2 dl rapsolje)
4 egg
1 dl sukker
7-8 dl mel
litt salt (1/4 ts)
1 ts bakepulver
Bland melk, sukker, mel, bakepulver og salt.
Så det smeltede avkjølte smøret
og til sist i eggene.
Rør så lite som mulig til de er innblandet.
Røra skal være ganske tykk.
La den helst stå å hvile i 15 min.
Stekes på middels varme.
Smør jernet om nødvendig.
Avkjøl vaflene på rist.
Server vaflene nystekte, gjerne med pisket krem og nykokt jordbærsyltetøt( med kanel)
Denne oppskrifta gir mange vaflerer.
Vi var 4 voksne og 2 barn som spiste oss god og mett…
og ennå ble det 6 vafler til overs.
***
Du kan lage vanlige Belgiske vafler av denne oppskriften, trykk her.
Hei hei 🙂 Tok litt vanlijesukker i også jeg, meget vellykket. Takk for oppskriften. Et godt tips til tilbehør: Is, friske jordbær og smeltet sjokolade, NYDELIG ! =)
Kjempe blogg du har her ! =D
Is, fiske jordbær, smeltet sjokolade og vafler, ja det må jo bare bli godt! : )
Som alltid her inne …Mmmm… og så tar du så fine bilder og forklarer så fint – jeg digger denne bloggen!!
Og SÅ mye flott mat du lager – jeg har jo vært litt på rundtur i denne vidunderlige matverdenen din – og du kan liksom alt – alt ser lekkert ut og smaker sikkert helt *nam* *dån* *SÅ godt* om du skjønner :))
Takk for alt du deler!!
Ønsker deg en herlig uke Gry!
Klem Lokki
Vaffler er alltid en "høydare" både for liten og stor.
Så fine store plater dette ble?
Ellers ønsker jeg meg et jern som gir de ordentlige "gammeldagse" hjertene jeg…