Husket plutselig på barndommens kleppmelk,
og måtte bare prøve.
Kleppmelk :
(nok til 2 porsjoner)
2 dl melk
1 egg
2 dl hvetemel
1/4 ts salt
2 ss sukker
*
Melk til koking:
8 dl melk
1/4 s salt
3 ss sukker
smak om du synes den er nok krydret..
+ kanel for å strø oppå
Rør melk, egg, mel, salt og sukker sammen.
Røra skal være ganske tykk.
Varm opp melk sukker og salt i ei gryte til det koker.
Sett plata på lavese temperatur.
Hell skjeer av deig i den varme melka.
Prøv å få kleppene til å holde fasongen.
småkokes(trekkes) i ca 15 min.
Server gjerne kleppmelken varm, i store kopper,
med et godt dryss med kanel.
Yummm, har ikke hatt kleppmelk pa mange, mange ar… Vi hadde kardemomme i "deigen", kjempegodt. Ma prove igjen 🙂
Takk takk…
Her i Østerdalen kaller vi det klubbvelling. Veldig lenge siden jeg har smakt, men i dag skal det prøves 🙂
Oi….nå ble jeg fristet.på Fosen der jeg kommer fra kaller man dette Kleppsup(suppe) og serveres i suppetallerkener.
Nå bare må jeg lage kleppsuppe…
Ha en fin dag:-)
Dette har jeg bare hørt om, aldri smakt. Takk for oppskrift, skal testes. Jeg er sikker på at dette er mat for en melkemons som meg!
Å dette var nostalgi fra noen år tilbake 🙂 Dette må jeg ogspå lage en kveld!!
Klem
Dette frembringer gode barndomsminner hos meg også! Jeg syns faktisk jeg kan kjenne smaken når jeg lukker øynene 🙂
Hmmm…, dette var helt nytt for meg.
Aldri hverken smakt det eller hørt om det før…
Nå ble jeg helt nostalgisk, tror det må være snart femti år siden jeg har smakt kleppmelk, mon tro det var før første verdenskrig. Ihvertfall var jeg liten jente en gang på slutten av femti tallet. Kanskje jeg må lage en porsjon til barn og barnebarn.
Hilsen Mymlen