*
Deilige nybakte scones.
Scones:
250 g hvetemel
1 toppet ts bakepulver
1/2 s salt
40 g sukker
40 g smør(kaldt)
1,5 dl kesam eller yoghurt eller melk
*
Forvarm ovnen til 230 g
Ha alt det tørre i en bolle,
smulder smøret lett i og hell i kesamen.
Arbeid deigen let sammen.
Hell den utover en lett melet benk.
Kjevel eller klapp den utover til ca 1,5 cm tykkelse.
Snu deigen og strø på litt mer mel, så den ikke sitter fast.
Trykk ut med et glass ca 5 cm diameter.
Dypp glasset i litt mel for hver gang, det blir ca 12 stk.
Legges på bakepapirkledd stekeplate.
Stekes i forvarmet ovn 230 g i ca 9 min.
Avkjøles på rist.
Serveres sconesene nylagde med smør,
syltetøy og gjerne litt fløtekrem.
syltetøy og gjerne litt fløtekrem.
Disse vil jeg lage!
(Ikke middag, og ikke spesielt sunt, men…pytt, pytt :-))
Ny tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153
Scones er så godt. Perfekt å lage i en fei når man har lyst på noe nystekt. 🙂
Kjære Gry!!
For en herlig blogg – kan du skjønne hvorfor jeg ble så grådig sulten ?!?
Vidunderlige bilder og SÅ mye lekkert, kjære deg så dyktig du er!!
Må vandre litt rundt blandt godsakene her – lekkert, helt lekkert!!
Ønsker deg en nydelig sommer!
Klem Lokki
Jeg legger i hvert fall på meg hver gang jeg er innom…det gjør ingenting -alt du lager er så deilig og smakfullt!
Mmmm…, ser jo såå deilig ut?
Jammen godt jeg ikke legger på meg hver gang du kommer med sånne fristelser…, he, he…
Klem Beth…