Spinatstuing med røkelaks og ristede mandler.
Spinatstuing ( 2 porsoner)
250 g spinat
2,5 dl vann
1 lita ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk+0,5 dl fløte
(eller 2,5 dl lettmelk)
litt salt, pepper og muskatt
Garnityr:
125 g røkelaks oppdelt i biter.
15 mandler, ristet i tørr panne til de får litt farge, hakk de grovt.
Vask spinaten, kok den sammen med vannet i ca 4 min.
sil av vannet og hakk spinaten godt.
Smelt smør og rør i melet, spe med melk og evnt fløte.
Kok sausen i ca 6 min og ha i krydder og spinaten.
Rør og kok forsiktig opp.
Fordel spinatstuing på to fat, strø røkelaks og mandler over.
Hell gjerne over litt olivenolje, og server godt brød til.
Åhh, dette ser virkelig nydelig ut!! 🙂
Dette må jeg prøve ut:)