Hvorfor skal vi bare bake kakefiurer til jul?
Spekulasi er veldig holdbare og lette å bake.
Spekulasi/hvite kakefigurer (stor porsjon):
8 dl vann
1 kg sukker
250 g smør
2 kg hvetemel + til utbaking
2 toppet ss hornsalt (hjortetakk)
Sukker løses opp i varmt vann og settes til kjøling 1/2 time.
Bland smeltet smør, mel og hornsalt i vannet.
Ha i mere mel hvis for løs deig.
Kjevle ut 5 mm tykk, og trykk ut med former.
Stek 10-15 min i 200 g midt i ovnen.
Avkjøles på rist.
Dette er en diger porsjon…så mange kaker ble det.
**
Vi skal ha markedsdag på Strømsneshaugen,
og da kommer disse godt med.
Ja, det er sant det, hvorfor bare til jul? Dette er jo en fin aktivitet å gjøre med barna en regnfull sommerdag også! 🙂 Takk for tipset:)
Tusen takk for koselig bursdags hilsen : ))
Spekulasier var en av de mest solgte kakene på bakeriet her før! nå har vi desverre ikke bakeri lenger!! Jeg prøvde å bake en oppskrift, men fikk de litt for seige…men har heldigvis en nydelig kakemann oppskrift som gjør nytten : )
Klem Tove
Ja, hvorfor skal småkaker/tørre kaker bare være til jul?
Må jo være ideelt å bake som sommerkaker?
Da behøver vi ikke være redde for at kakene vi serverer skal bli "tørre" i sola?
Jeg baker ofte sjokoladeavskjæringer som jeg serverer til kaffen om sommeren.
Enkelt og veeeldig godt!
Klem Beth…