Brenneslesuppe med røde egg


Neslesuppe er rik på jern, på A- og C-vitamin, 
og inneholder også kisel og kalsium.

 Dessuten har den en mild og god smak som ligner på spinat.
Brenneslesuppe:
1 kurv med brennesle(plukk så mye du vil og orker)
4 stilker med løpstikke(vist du har i haven)
1 purreløk
2 ss smør
2 buljongternnger
1 l vann
salt og pepper
2.3 ts maisenna
litt olivenolje
Smelt smøret i en kjele, hakk purren
 og fres den i smørret i et par minutter.
Vask brenneslen(ha på deg hansker) og løpstikken, ha den i gryta.
Hell i vannet og buljongen.
Kok opp og la det koke i et par minutter.
Ha den varme suppa i en blender, ta av det lille lokket på toppen,
og press over et kjøkkenhånduk.
Kjør forsiktig til å begynne med, øk så hastigheten.
Blend helst i to omganger, 1/2 l av gangen.
Sil suppa, hell den tilbake i gryta og smak til med salt og pepper.
Suppa kan godt spises sånn, men for å få den litt tykkere…
Tilsett 2-3 ts maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Kok opp under omrøring.
Røde egg.
Hardkok egg (ca 5 min) rensk dem, og ha de i et glass.
Hell over rødbetlake tilsatt litt rød konditorfarge til den dekker eggene.
Hold de ned så veska er over eggene, eller fyll helt opp og sett på lokk.
De kan med fordel lages dagen før, og settes kaldt.
Server suppa i flate dype tallerkener.
del eggene i to, serveres med
 ny kvernet pepper, fingersalt og litt olivenolje over.
Suppa smaker like godt kald som varm.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Brenneslesuppe med røde egg