Kryddersmør med maldonsalt – to typer


Kryddersmør er lett og lage selv. Du kan bruke det nyrørt, eller fryse det
og ta ut kryddersmør når du trenger det.

Til to typer kryddersmør
du trenger:
1/2 kg meieri smør(mykt)
2 ts maldonsalt
2 hvitløkbåter
1/2 chilli
1 lime
litt dill
litt basilikum eller persille
Del det myke smøret i to og plasser det i to boller.
del chilien i to, fjern frø og det hvite inni
hakk 1/2 chili litt fint
Hakk 1 hvitløkbåt og basilikum(eller persille)mål opp 1 ts maldonsalt.
Ha alt i den ene bollen og rør godt.
Rasp av skallet på en lime.
Hakk den andre hvitløkbåten og dillen, mål opp 1 ts mandolsalt
ha alt i den ande bollen + saft av 1/4 lime. Rør  godt.
Pakk inn det to smørtypene i hver sin plastfilm.
Frys kryddersmøret, så tar du bare og deler av en bit når du trener det.
Den med dill/lime/hvitløk/maldolsalt egner seg kjempegodt til grillet fisk,
eller på brød servert til fiskesuppe eller skalldyr.
Den med chili/hvitløk/basilikum/maldonsalt egner seg gort til å ha på
grillet kjøtt eller på brød servert til salat .

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Kryddersmør med maldonsalt – to typer