Hjemmelaget kakepynt er koselig å lage,
denne skal jeg bla. bruke til å pynte på muffins, jeg skal lage til en konfirmasjon.
Kakepynt:
1 eggehvite
3-4 dl melis
1/2 ts sitronsaft
konditorfarge
Skill egget og ha eggehviten i en skål,
hell i melisen først 3,5 dl og sitronen.
Sjekk om den er for rennende, ha i mer til passe konsistens.
Litt tykk, ikke rennende.
Del deien i flere skåler og farg , husk bruk lite farge, 1 dråpe…
Lag kremerhus av matpapir.
lag en firkant del den i to på langs, så du får en trekant.
Legg den med den lenste siden ned,
fold opp det ene hjørnet mot toppen.
Fold den neste siden opp motsatt side,
brett inn den ene og utover den andre… så den glir opp.
Når du skal fylle i sukkerdeig, kan du plassere kremerhuset i
et dypt trangt glass.
Lag flere kremerhus og fyll forskjellig farget deig i, og brett att øverst.
Du han selvfølgelig også bruke små plastposer…
Klipp av spissen og du er nå klar for å begynne….
Dekk lit av benken med bakepapir.
Sprøyt på små blomster ,blader , kroner ,bokstaver eller tegn hva du vil.
Bruk fantasien..
Jeg pyntet noen med små kjøpte sukkerkuler .
La de tørke i minst 24 timer før du forsiktig løsner de fra papiret.
Er de tykke trenger de lengre tørketid.
Plasser all pynten i en boks til de skal brukes.
Leitet lenge etter hvordan jeg kan lage bokstaver på bursdagskake til snuppa mi! Takk gud fant jeg deg:D Tuuusen takk:D
Dæven! Dette var vanvittig kreativt, og kan varieres i det uendelige. Imponerende:)
For en fantastisk god ide, dette skal jeg prøve til neste bursdag!
Du er bare så utrolig flink, og så fantasiful:) Dette har jeg aldri prøvd før, og det skal absolutt prøves ut:)
Så flott. Takk for inspirasjon.
🙂 Susanne
Det var kjempesmart. Dette skal jeg huske på. Har nemlig akkurat siklet meg gjennom siste nummer av GoodFood og merket med et par muffinsoppskrifter jeg vil prøve, så da skal noen av dem få følge av søt pynt som dette. 🙂
Det kommer til å bli verdens søteste kaker
med sånn pynt!
Så flink du er?
Klem Beth`s småting…
Det er bare en ting å si, GENIALT!! Dette må jeg prøve! Takk for fyldig steg-for-steg-forklaring! 🙂
Klem Karina