Indisk Lammegryte


Indisk lammegryte med biryani og naan-brød

Indisk Lammegryte:
1 kg lammekjøtt
3ss ghi eller smør
30 mandler (grovhakkes)
1 ts spisskummenfrø
2 ts sesamfrø
4 hele kardemomme
 eller 1 ts kardemommepulver
5 cm fersk ingefær
1 kanelstang
1 hvitløk
1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 boks kokosmelk
1dl kaldt vann og 1 ss maisenna
***
Del opp kjøttet i biter og fjærn beina.
Rensk og rasp hvitløk og ingefær fin.
Varm opp ei jernryte, ha i smør og smelt det på høy varme.
Rør i krydderet og deretter kjøttet, til sist hvitløk og ingefær.
Ha i kokosmelk og salt
Kok kjøttet under lokk på svak varme i ca 1 time, gjerne lengere.
Gjevn gryta med maisenna utrørt i kaldt vann.
Smak til med mer salt og krydder.
Serveres sammen med Biryani eller vanlig ris,
naan-brød og yoghurt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Indisk Lammegryte