Brødpudding fra mormors dager


Min mormor serverte ofte brødpudding med rød saus, til dessert.
Hun kastet sjelden mat, så det gamle brødet ble tørket,
 for senere å bli brukt i brødpudding.

Brødpudding:
ca 400 g brød (gjerne gammelt)
3 ss rosiner
4 ss sukker
litt salt ca 1/4 ts
3 egg
4-5 dl melk( gjerne fløtemelk blanding)
2 ss smør
Del opp brødet og smør litt smør på den ene siden,
smør en ildfast form,
putt brød og rosiner lagvis i forma.
Bland sukker, salt, egg og melk sammen i en mugge.
Hell blandingen over brødet.
La det stå og trekke i ca 30 min(vist du har tid)
Stekes i ca 40 min, 170 g varm ovn.
Serveres lunken eller kald
 med rød saus(oppskrift her)
Dette er en nostalgisk dessert for meg,
 her servert på gamle dype tallerkenr, kjøpt på loppis.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Brødpudding fra mormors dager