Pavlova:
Sett ovnen på 180 g
4 eggehviter
og litt salt piskes godt sammen,
ha i
2,5 dl sukker
litt etter litt og pisk til du får en blank marengs.
vend forsiktig i
2 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker
og 1 ts sitronsaft.
ta et bakepapir og tegn en sirkel på 24 cm
(bruk bunnen av ei kakeform)
Bre massen utover og prøv og få en fin sirkel
Bre massen utover og prøv og få en fin sirkel
som er litt høyere ytterst..
Settes i ovnen ved 180 g senk temperaturen til 150 g
og stekes i en time og et kvarter
slå av ovnen og la Pavlovaen bli kald i ovnen.
Ta den ut og oppbevar den tørt (kan lages mange dager i forveien)
Topping.
Pisk 1/2 l fløte til skummtopper (ikke for hardt)
Ta ei ss og legg den midt på et kakefat, legg Pavlovaen over.
(Dette så den ikke skal gli av.)
Fordel resten av kremen på kaka.
Lag en liten fordypning der du skal ha frukten.
Du kan bruke hvilken som halst frukt og bær
jeg brukte pasjonsfrukt.
Del og ta ut innholdet av 4 pasjonsfrukter
og fordel det på midten av kaka.
Tilbakelinking Litt dessertinspirasjon til jul | Grys kjøkkenskriverier
Denne kunne jeg tenke meg å prøve. Er maisennamel det samme som Maizena (maisstivelse)?
Så lekkert! Filler´n at jeg ikke så oppskriften på fredag…akkurat det jeg lette etter…
Den skal prøves. Takk for oppskriften!
Klem fra Hanna
Nammmmmm,dette var veldig fristende!