Disse vårrullene er kjempegode.
Oppskrift:
40 ark med tyj spring roll pastry
2 store gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
800g. kjøttdeig
1 liten pakke glassnudler
1 pakke vårrullkrydder eller
1 ss. grønnsakbuljongpulver/glutamat/tapiokapulver
salt & pepper
litt soyaolje ca 3 ss.
Arkene med filodeigen tines ca.1 time.
Gulrøtter og løk raspes grovt.
(Tåler du ikke løk kan den sløyfes)
Bland sammen med ustekt kjøttedeig,
krydder og salt/pepper.
Hell varmt vann over glassnudlene
. Etter ca 1 min. helles vannet av
og nudlene klippes opp i småbiter,
blandes i fyllet.
Salt og pepper etter smak.
1 ss fyll legges i det ene hjørnet av arket.
Pakkes sammen som en pakke (ganske tett).
Lim sammen slutten med litt vann.
Kle en ovnspanne med bakepapir,
legg vårrullene tett i tett,
dryss eller pensel de med de 3 ss olje.
Stekes i va 30 min i 200 grader,
til de er gyldne.
Serveres med søt chillisaus og ris.
Dette skal jammen prøves! 😉
Jeg lurer også på hvordan det går å fryse disse?
Forøvrig synes jeg matbloggen din er helt super, og skal nå i gang med å lage god gammeldags plukkfisk av kveiterester. *sikle*
Vennlig hilsen Monica
Ser kjempegodt ut. Men går de fint å fryse? Hvordan blir konsistensen etter en tur i fryseren?
Står ikke noe om at kjøttdeigen skal stekes, så jeg ble usikker.. men på bildet ser det jo stekt ut. Holder på å teste disse nå (kl. 22.48 🙂 ), håper det blir DIGG! Takk for tips uten fritering.
Hilsen Mona
Gunhild: det sto Tyj spring roll pastry på pakken og damen som solgte de til meg sa at det var rispapir, men det er sikkert rett at det er tynn filodeig. Godt ble det i allefall. : )
Er ikke dette filodeig og ikke rispapir? Jeg brukes også å lage vårruller i ovn, kjempegodt! 😀
Åh disse ser helt herlig ut, skal prøves ut til helga!!:)
Har kjøpt rispapir, men fikk runde jeg, istedet for firkantet…tror du det går for det samme??
Så smart!! Mye, MYE sunnere når de ikke friteres! Dette skal jeg prøve, takk takk.
Tusen takk for at du viser hele prosessen,Gry !!! Jeg er storkunde hos Nyland Import…og det blir nok ikke mindre handling der nå !!!! Har aldri turt å prøve meg på slike…..men jeg elsker vårruller,så jeg har bestandig bestillt hos en dame fra Thailand,kansje jeg tør å prøve meg selv nå,når jeg vet ingrediensene !!! Du er nå bare snill altså 🙂
Du får tak i det meste du trenger i en Asiatisk butikk (eks. Nyland import Bodø), Chilisausen brukes rett fra flasken.
Klem Gry : )
Oi, dette fikk jeg virkelig lyst til å prøve. Høres og ser kjempegodt ut. Hvor får du tak i rispapir og vårrullkrydder? Brukes du chilisaus fra glass, eller lager du den selv?