passer det godt med litt lun mat,
2 dl hvetemel
Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle,
Bliniene serveres for eksempel med
2 dl bokhvete(du kan bruke hvetemel)
1 ts salt
½ pk tørrgjær
4 dl lunken melk (gjerne fløtemelk)
2 egg
40 g smør smeltet
Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle,
Visp sammen egg og lunken melk
og visp det gradvis inn i melet
til røren er glatt og fin.
Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.
Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.
Stekes på middels varme i lettsmurt panne
ca. 2 ss røre til hver blini.
ca. 2 ss røre til hver blini.
Bliniene serveres for eksempel med
kald kokt mandelpotet i skiver med røkelaks,
purreløk og creme fraiche, lodderogn,
rødløk og rømme…. Bruk fantasien
Dette skal prøves og ser veldig godt ut!!
Ønsker deg ei flott helg Gry!!!
Klem fra Jorid!!!