Blinis – små russiske pannekaker


Nå når det er blitt kaldere ute,
passer det godt med litt lun mat,
hva med noen blinis?
2 dl hvetemel

2 dl bokhvete(du kan bruke hvetemel)
1 ts salt
½ pk tørrgjær
4 dl lunken melk (gjerne fløtemelk)
2 egg
40 g smør smeltet

Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle,
Visp sammen egg og lunken melk
og visp det gradvis inn i melet
til røren er glatt og fin.
Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.
Stekes på middels varme i lettsmurt panne
ca. 2 ss røre til hver blini.

Bliniene serveres for eksempel med
kald kokt mandelpotet i skiver med røkelaks,
purreløk og creme fraiche, lodderogn,
rødløk og rømme…. Bruk fantasien


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Blinis – små russiske pannekaker