Rosekake
Jeg har baket denne rosekaken flere ganger i sommer
med stort hell, den er både god,fin å lett og lage.
med stort hell, den er både god,fin å lett og lage.
Her er oppskriften:Kakebunn
3 egg
2 dl sukker
piskes til eggedosis
100g smeltet smør
has i
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
blandes og has i
1,5 dl melk has i.
helles i en 24 cm smurt form
stekes i 45 til 50 min i 175 ‘C
avkjøl og deles i to,
fylles med vaniljekrem,
gjerne ferdig kjøpt(meieriets)
eller pisket kremfløte.
eller pisket kremfløte.
Rosekremtopping:
100g kremost (Philadelfia)
75g mykt smør
5 dl melis
1 ss sitronsaft
20 hakkede rosenblader
litt rød matfage
alt røres godt og smøres på kaken.
100g kremost (Philadelfia)
75g mykt smør
5 dl melis
1 ss sitronsaft
20 hakkede rosenblader
litt rød matfage
alt røres godt og smøres på kaken.
Kremen egner seg også godt til pålegg,
You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand.
It seems too complex and extremely broad for me. I'm looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!
My site :: labels
Hei, skal ha med meg en kake til konfirmasjon – gjerne en basert på bær. Og litt kunstnerisk. Hva ville du anbefale? Er middels god på kaker og har ikke de store prestasjonene på CV'n…. (og det er til førstkommendelørdag)….
Jeg ville ha laget en bløtkakebunn, http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2011/05/bltkakebunnsukkerbrd.html
Fylt den med et lag syltetøy og et lag vaniljekrem( kjøp tines ferdige). Dekt den med pisket krem og strødd forskjellige bær over,(bringebær/rips/blåbær/jordbær) Eller ennå enklere,laget denne og sløyfet ananasen
http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2012/06/sommerens-festkake-pa-1-2-3.html Lykke til! 🙂
Denne kaka er bare helt fantastisk!
Sommerkake med stor S!
God sommer!
Hmm, her er det da mye godt 😉 Tror jeg må prøve denne kaka en dag, og kanskje noen andre av oppskriftene dine også.
Ha en fortsatt fin sommer!
Datt innom på en titt, nydelig kake du har laget og så mye annet godt som du har i bloggen din. Deg kommer jeg innom igjen, fortsatt fin sommer
"Ho er utrolig dyktig til å presentere", skulle det være…
Åå jeg ser du reklamerer for French Food at Home, jeg ELSKER det programmet!!! Jeg har vel nesten sittet til jeg datt av stolen før leggetid, bare for å få med meg programmet. Som ofte går sent sent på bbc food & lifestyle. Ho er utrolig dyktig til å oresentere, jeg blir helt varm i hjertet, avslappet og får en deilig borgondisk følelse av å sitte på et fransk landkjøkken med eggekurver og bjelker i taket 🙂 Ho har som jeg har sett gitt ut flere bøker og de står på min, "Må kjøpe" liste.
Aina
Så dyktig du er Gry!!! Jeg er kjempeimponert her av både bilder og kreativitet. Tenk å lage et helt brett med muffisn med denne rosentoppingen, drysset med knuste mandler.
MUMS :))
Aina
oi så fin side dette var! her får man masse tips og råd! og såå bra forklart:) det liker vi:)
ha en fin dag!! kom gjerne med enda flere middagstips…og kosemat:))
klem Lillan
Dette ser helt vidunderlig ut! Skulle ønske jeg hadde roser i hagen.
Mmm.. <3 den så deilig ut Gry 🙂
Hvis jeg ikke får testet den, skal jeg i alle fall gi oppskriften videre til datteren i huset!
Kos deg så mye med ferie, håper du blir snart frisk igjen <3
Go-bedrings-klem (: