Bløtkake med jordbær


Hva er vel berde enn bløtkake med jordbær?
Oppskrift til sukkerbrød har jeg fått av ei gammel nabokone.(Agnes)
Husk å vær nøye med vekta når du baker kakebunn.

Sukkerbrød:
4 egg
200g sukker
100g hvetemel
100g potetmel
3 ts bakepulver

pisk eggedosis av egg og sukker
sikt i mel og bakepulver og rør forsiktig
helles i en smurt kakeform d 24 cm
stekes i 200 g C ca 30 min.
avkjøles på rist, før den tas ut av formen .

Fyll og topp:
2 dl melk til dynking
6 dl fløte
1 l jordbær
12 pikekyss
4 ss sukker og mynteblader

Del kaken i to og dynk den ene delen
med 1 dl av melken
pisk fløten og 2 ss sukker
til myke kremtopper
og del jorbbærene i biter,
Fyll med halvparten av kremen
og halvparten av bærene.
legg den andre delen på kaka, og dynk med resten av melken.
Dekk kaka med kremen og bærene som er igjen,
strø sukker over bærene, og plasser pikekyssene rundt.
Pynt med mynteblader


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Bløtkake med jordbær