8 horn og 1 Focaccia


Horn til lørdagsfrokost ute,
og focaccia til kveldskosen inne.
8 horn og 1 focaccia:
1 kg hvetemel
5 dl vann
1 egg
2 ss olje
1 pk gjær
1 ss sukker
1 ts salt
Bland mel salt sukker og tørrgjær i en stor bolle,
hell over vann egg og olje, bland godt og kna deigen smidig.
heves i bollen med plast over i 1/2 t.
del deigen i to .
Kjevel ut den ene deigen og del den i 8 deler,
rull til horn og
sett på bakepapirkledd plate til eterheving i en 1/2 t
stekes i 200g C i ca 15 min.
Den andre delen kjevles ut
og legges på en stekeplate eller gjerne et pizzabrett.
Trykk med fingene hull i deigen og fyll på med 2 ss hvitløk/oliven/urter
,(gjerne superblandingen fra forrige oppskrift)
3 ss olje og dryss på 1 ts fingersalt.
etterhev i ca 1/2 t. stekes i 15-20 min. i 200 g C.

Du kan selvsagt lage 16 horn eller 2 focaccia istede… : )


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “8 horn og 1 Focaccia