8 horn og 1 focaccia:
1 kg hvetemel
5 dl vann
1 egg
2 ss olje
1 pk gjær
1 ss sukker
1 ts salt
Bland mel salt sukker og tørrgjær i en stor bolle,
Bland mel salt sukker og tørrgjær i en stor bolle,
hell over vann egg og olje, bland godt og kna deigen smidig.
heves i bollen med plast over i 1/2 t.
del deigen i to .
Kjevel ut den ene deigen og del den i 8 deler,
rull til horn og
sett på bakepapirkledd plate til eterheving i en 1/2 t
stekes i 200g C i ca 15 min.
Den andre delen kjevles ut
og legges på en stekeplate eller gjerne et pizzabrett.
og legges på en stekeplate eller gjerne et pizzabrett.
Trykk med fingene hull i deigen og fyll på med 2 ss hvitløk/oliven/urter
,(gjerne superblandingen fra forrige oppskrift)
3 ss olje og dryss på 1 ts fingersalt.
etterhev i ca 1/2 t. stekes i 15-20 min. i 200 g C.
,(gjerne superblandingen fra forrige oppskrift)
3 ss olje og dryss på 1 ts fingersalt.
etterhev i ca 1/2 t. stekes i 15-20 min. i 200 g C.
Du kan selvsagt lage 16 horn eller 2 focaccia istede… : )
Can I just say what a relief to uncover someone that genuinely knows what
they're discussing on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people need to read this and understand this side of the story. I was surprised you aren't more popular because you most certainly possess the gift.
Also see my website – Pixocool.Com
kjempedeilig! super oppskrift!
Kjempe fin blogg. Håper det er greit at jeg linker til deg. Veldig inspirerende blogg 🙂 Marit
Flott blogg og fine bilder! Ønsker deg en god fredag og 17.maihelg og legger deg til listen over mine bloggeinspirasjoner:)
Så fint å oppdage en for meg ny matblogg. Håper det er ok at jeg linker til deg? Hege