Frokostscones



Scones (enkle lettlagede)

200 g hvetemel
200 g sammalt hvete (gjerne fibra)
1 ss sukker
0.5 ts salt
3 ts bakepulver
2 egg
2 dl H – melk
0,5 dl olje(ikke oliven)
Sett stekeovnen på 200 grader C.
Hell alt det tørre i en bakekomme.
Bland melk, olje og egg i et litermål
og hell over i bollen, rør til alt henger sammen.

Lag ca 12 røffe boller med en spiseskje
og sett de på en bakeplate m/bakepapir
Stekes i ca 10-12 min.
Spises nybakte, eller oppvarmet dagen etter.
De egner seg godt for å fryses.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Frokostscones

  • Anneli

    Så flott matblogg du har Gry!
    Jeg er også glad i å bake og lage mat, men er nok for lite flink til å prøve nye ting..
    Jeg ser du har laget bryllupskake til din kusine (: Jeg skal lage kake til en venninnes bryllup i sommer. Har en form fra Cacas, som ser ut som en åpen bok. Den pleier jeg å kle med marsipan, skrive tekst og ha bilde på. Jeg syns det er så godt å kombinere sukkerbrød og nøttebunn, så da blir det 3-lags kake. Hva pleier du å bruke til fyll? Fint å få noen tips! Det må jo bakes til et par konfirmasjoner også (:
    Klem til deg Gry <3