Bolledeig:50 g gjær
150 g smør/margarin
0,5 l melk
0,5 ts salt
100 g sukker
750 g hvetemel
Fyll200 g smør
200 g sukker
2-3 ts kanel
Deigen:
Smelt smøret og avkjøl.
Fingervarm melken og rør ut gjæren i den.
Salt og sukker røres i melet.
Salt og sukker røres i melet.
Rør inn melken og smøret.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse.
Fyll:
Smør,sukker og kanel røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel
og fyllet smøres på.
og rull sammen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer.
Strø på perlesukker.
Heves godt og stekes i ca 15 min, 200 grader.
Heves godt og stekes i ca 15 min, 200 grader.
Ser så godt ut! Hvor mange gir denne oppskriften?
Husker ikke helt, men jeg tror jeg fikk 20-24 stk, alt etter hvor tykke du skjærer de opp, og hvor lang lengdene blir. 🙂