Tips og råd


Har du lyst til å bake, men ikke er så erfaren, da kan det lønne seg å kjøpe
et sett med måleskjeer. De finnes i plast, tre, krus og metall og i alle prisklasser.
Husk står det ikke annet i oppskriften er det alltid strøkne skjeer.
Målenheter:
1 ts (teskje) 5 ml
1 ss (spisekje) 15 ml
1 ss 3 ts
6-7 ss knapt 1 dl
1 kopp 2,5 dl
1 egg størrele m veier ca. 60 g.
4 eggehviter = 1 dl
1 pk fersk gjær (50 g) tilsvarer 1 pk tørrgjær (13 g).

VEKT 1 dl veier
Hvetemel 60 g
Grovt mel 55 g
Havregryn 40 g
Maizena 50 g
Potetmel 70 g
Salt 20-25 g
Sukker 90 g
Melis 60 g
Sirup 125 g
Rosiner 60 g
Margarin eller smør, smeltet 90 g
Olje 90 g
Semulegryn 70 g
Ris, langkornet, rå 80 g
Ris, rundkornet (grøtris), rå 90 g
Erter, bønner, linser 80 g
Kakao 40 g
Kokosmasse 40 g
Syltetøy 125 g
Brunost, revet 40 g