Tips og råd Har du lyst til å bake, men ikke er så erfaren, da kan det lønne seg å kjøpe et sett med måleskjeer. De finnes i plast, tre, krus og metall og i alle prisklasser.Husk står det ikke annet i oppskriften er det alltid strøkne skjeer. Målenheter: 1 ts (teskje) 5 ml 1 ss (spisekje) 15 ml 1 ss 3 ts 6-7 ss knapt 1 dl 1 kopp 2,5 dl 1 egg størrele m veier ca. 60 g. 4 eggehviter = 1 dl 1 pk fersk gjær (50 g) tilsvarer 1 pk tørrgjær (13 g). VEKT 1 dl veier Hvetemel 60 g Grovt mel 55 g Havregryn 40 g Maizena 50 g Potetmel 70 g Salt 20-25 g Sukker 90 g Melis 60 g Sirup 125 g Rosiner 60 g Margarin eller smør, smeltet 90 g Olje 90 g Semulegryn 70 g Ris, langkornet, rå 80 g Ris, rundkornet (grøtris), rå 90 g Erter, bønner, linser 80 g Kakao 40 g Kokosmasse 40 g Syltetøy 125 g Brunost, revet 40 g