Blåbærpai, superenkel og rustikk


Blåbær!
Skogen er full av blåbær, så det er bare å plukke.
Du kan bruke ferske eller frosne i paier og kaker.
Har du forresten prøvd Blåbærsuppe med brunostrøre og ristede mandler?
Det er fantastisk godt, oppskriften finner du her.
Rustikk blåbærpai servert med is er nydelig.
1 rull ferdig paideig
(eller lag en deig selv oppskrift finner du her)
4 dl blåbær
2 ss maisennamel
6 ss brunt sukker
+ 2 ss brunt sukker
*
rosenblader til pynt
vaniljeis til servering
Rull ut deigen
(eller har du laget den selv, kjeel den ut)
Legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
Bland lett blåbær, maisennamel og brunt sukker.
Legg blåbærfyllet midt på paideigen,
og brett inn rundt kanten som vist på bildet.
Strø litt sukker på deigen.
(Vist du vil kan du pensle med egg først.)
Stek paien nederst i forvarmet ovn 180 g i ca 45 minutter.
Blåbærpaien skal være lys brun og stekt på undersiden.
Avkjøl paien litt, og legg den på et kakefat.
Dryss litt melis over og pynt gjerne med spiselige blomster.
Server vaniljeis, vaniljesaus, pisket krem eller creme fraiche til.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.