![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200828_153302-576x1024.jpg)
Skogen er full av blåbær, så det er bare å plukke.
Du kan bruke ferske eller frosne i paier og kaker.
Har du forresten prøvd Blåbærsuppe med brunostrøre og ristede mandler?
Det er fantastisk godt, oppskriften finner du her.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_181426-576x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_155654-1-576x1024.jpg)
(eller lag en deig selv oppskrift finner du her)
4 dl blåbær
2 ss maisennamel
6 ss brunt sukker
+ 2 ss brunt sukker
*
rosenblader til pynt
vaniljeis til servering
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_155706-576x1024.jpg)
(eller har du laget den selv, kjeel den ut)
Legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
Bland lett blåbær, maisennamel og brunt sukker.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_155913-576x1024.jpg)
og brett inn rundt kanten som vist på bildet.
Strø litt sukker på deigen.
(Vist du vil kan du pensle med egg først.)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_220527-891x1024.jpg)
Blåbærpaien skal være lys brun og stekt på undersiden.
Avkjøl paien litt, og legg den på et kakefat.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_180622-576x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200830_181418-576x1024.jpg)