![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/06/2040E49C-3A3C-45A8-A465-6F67D2AA30EB-1024x998.jpeg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/06/69DBCEAA-0F32-4B85-B222-665B921ADE49-889x1024.jpeg)
5 dl melk
2,5 dl hvetemel
1,5 dl havregryn
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 dl smeltet smør eller olje
2 egg
Rør alt godt sammen til røre , stek vafler og avkjøl de.
(Det blir minst 5 jern.)
Er det vaffelhjerter deles de i to, er det avlange(type belgiske) deles de i fire.
*
Topping:
Til 12 kanapeer
200 g røkelaks
2 kokte egg
6 ts lodderogn
1/2 hakket liten rødløk
12 ts rømme + ekstra til smøring
dill
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/06/66A5619D-8F77-4D36-9AD7-009405800034-905x1024.jpeg)
Legg røkelaks på alle og rømme.
Legg lodderogn og finhakket rødløk på halvparten.
Eggebåter og dill på resten.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/06/242102FC-C1D2-4789-BAFA-10DA9FC4C796-808x1024.jpeg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/06/CB83A0C9-392E-4561-8466-439C848083A2-768x1024.jpeg)
Tips: Lag toppingen klar på forhånd og sett den kaldt..
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/06/15FE768E-BCE5-4CED-97B4-4113DCBEB281-768x1024.jpeg)