![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/i1-scaled.jpg)
Denne er i tillegg både glutenfri og mandelfri.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/i6a-1024x820.jpg)
Havrebunn:
2 eggehviter
150 g sukker
150 g havremel
*
Bringebæris:
5 dl kremfløte
1 boks søt kondensert melk (ikke Viking)
400 g bringebær feske eller frosne
*
4 ss kakestrø
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/77AB2175-35B6-420C-8BE4-2DEABA7C6042-768x1024.jpeg)
Rør inn havremelet.
Ha bakepapir i bunnen av en rund springform 24 cm
Hell i røren, stek den nederst i forvarmet ovn 180 g i 25 minutter.
Avkjøl kaken helt, men ikke ta den ut av formen.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/E42635F1-33CF-49B5-A00D-5C97FD365070-1024x1024.jpeg)
Pisk til det blir en tykk krem.
Bland i bringebær.
Vil du ha rosa farge på iskremen, er det lurt å tine bærene om de er frosne,
eller bruker du ferske, rør de lett sammen først.
Hell bringebærkremen over havrebunnen, som er i formen.
Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/i8-1024x551.jpg)
Pynt kaken med kakestrø.
Den frosne kaken har en holdbarhet på minst 2 måneder.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/i7-scaled.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/i9-1024x759.jpg)