Sommerens fine cupcakes


Sommerens fineste cupcakes med kiwifyll, marengstopping og smørblomstpynt.

 Sommerens fine cupcake:
24 stk
2 egg
1,5 dl sukker
50 g smeltet smør
3 dl fløte (eller melk)
2 ss vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
 Pisk lett sammen egg og sukker.
Tilsett det smeltede avkjølte smøret og fløten.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør alt lett sammen.
Fordel røra i 24 muffinsformer i muffinsbrett.
Stek kakene i forvarmet ovn ca 12 min.
Kjenn etter med en bakepinne om de er stekt.
Avkjøl kakene.
 Ta ut en teskje med kake som vist på bilde.
Fyll kakene med Kiwi curd (oppskrift her)
Marengstopping:
3 eggehviter (bruk de du hat tilovers fra Kiwi curden)
3 dl sukker
1 ts limesaft
(du kan tilsette noen dråper konsentrert smak om ønskelig,
 vanilje, champagne, kiwi, lime, sitron….)
 
Pisk sammen eggehviter, limesaft og sukker.
Sett bollen over en kasserolle med kokende vann.
Kasserollen må være mindre enn bollen.
Sett plata på laveste varm,
 og pisk i bollen til sukkeret er oppløst, massen er nå ca 60 grader.
Hell så marengsen over i en piskebolle.
Vær forsiktig og bruk en gryteklut på bollen!
 Pisk på svak styrke til massen er blitt lunken.
Tilsett eventuelt noen dråper konsentrert smak nå.
Pisk videre på sterk styrke til massen er blitt kald og tykk.
 Fyll marengsmassen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sett posen med på kaken og sprøyt ut en topp på hver kake.
 Finn frem fondantpynten, som er laget på forhånd (se her)
Sett en pynt på hver cupcake.
 Sett gjerne cupcakene på en kakeserviett, når de skal serveres.
 Cupcakene kan med fordel spises med skje…..
Skal cupcakene fryser, må de fryses uten topping og pynt.
Kakene kan pyntes og settes kaldt dagen før de skal serveres.