Gratinert brandade


Brandade av klippfisk er så godt!
*

Gratinert brandade.
4 porsjoner
400 g klippfisk, ben og skinnfri, godt utvannet (12-24 timer)
400 g melne poteter
2 hvitløksfedd
Ca 2 dl fløte
0,5 – 1 dl olivenolje
2 ss hakket persille
sort grovmalt pepper
0,5 sitron, saften
4 laurbærblader
*
Tilbehør:
200 g bacon
100 g oliven
Brød, gjerne ristet
Kok opp vann og den utvannede klippfisken, på svak varme til den er kokt, og flakker seg.
Ha fisken på et fat, og del den godt i biter, med en gaffel
Skrell poteter og hvitløk, og kok de møre. Hell av vannet og la de dampe av seg tørr..
Ha den varme poteten og hvitløksbåter i en stor bolle, og stapp de sammen med 3/4 av fløten. Sjekk om den er for tørr, da tilsetter du resten av fløten, er den passe, tilsettes ikke resten av fløten. Rør inn klippfisken, oljen og persillen.
Smak til med sitronsaft og pepper.
Hell massen i en stor ildfast form, eller i 4 mindre.
Legg noen laurbærblad på toppen.
Gratiner formen/formene midt i forvarmet ovn 200 g, til de er gylden.
Mens formene står i ovnen, legger du oliven i en skål, steker bacon og rister brødet.
Server den gratinerte brandaden nystekt med bacon, oliven, brød og gjerne litt vin.
Tips: Brandaden kan lages ferdig flere timer i forveien, og settes kaldt til den skal gratineres.

Legg igjen en kommentar