Blomkålpizza


Blomkålpizzaen litt sunnere pizz.
Blomkålpizza 12 biter
1 middel stor blomkål, bare blommen ikke kålen.
2 store egg
100 g hvit fast ost
2 ts oregano
*
2 ss tomatpure
1 ss oregano
100 g spekeskinke eller spekepølse
100 g hvit fast raspet ost
*
Creme fraiche/rømme
basilikum
små tomater
*
Del opp blomkålen i små buketter, skjær av stilkene, det er bare blommen som skal brukes.
Ha blomkål, egg, ost og oregano i en blender. Blend til det er blitt en jevn masse.
Legg blomkåldeigen på et bakepapirkledd stekebrett. Smør det utover med en slikkepott,
så det blir et jevnt lag.
Forstek bunnen i forvarmet ovn 200 g i ca 15 minutter.
Ta den ut av ovnen og smør på et tynt lag  tomatpure.
Fordel oregano og spekekjøtt utover og til sist osten.
Stek pizzaen i ca 10 minutter, til osten er smeltet.
Del pizzaen i 3×4 biter med et pizzahjul.
Topp pizzastykkene med creme fraiche, småtomater i skiver og fersk basilikum.
Pizzaen smaker best nystekt, men er og god i matboksen, dagen etter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.