Nyttårskrans 2017


Med denne nyttårskransen av pepperkakedeig,
vil jeg ønske dere alle: ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!
Pepperkakedeig, gjerne kjøpt
1 bakepapir
1 stort kakefat, 1 tefat
kakepynt utstikkere blomster, blader, tall
1 sugerør
1 bånd(turkis)
glasur, farge (turkis)
kobberfargede sjokoladelinser
*
Kjevle ut pepperkakedeig på et bakepapir ca 3-4 mm tykk.
Skjær ut en stor rund kake, bruk et stort kakefat som mal.
Legg en askjett i midten og skjær ut.
Stikk ut 2 hull øverst på kransen og tallet 2017 nederst.
Lag flere hull rundt omkring.
Lag bolomster, blader og kuler og dekk kransen med dem.
Legg bakepapiret med kransen på et stekebrett.
Stek kransen i 10 minutter, midt i forvarmet ovn, 150 g.
Ta den ut og sjekk, er tallene helt klare? trenges de og friskes opp? stikk i så fall ut tallene, så de er leselige.
Bruk et sugerøe og frisk opp alle hullene, ikke glemm de i toppen som du skal ha en sløyfe i.
Sett kransen inn i ovnen igjen, og stek den i ca 10 minutter til.
Den skal være ganske brun, men ikke svidd.
La den avkjøles helt før den tas av stekebrettet.
Kransen kan brukes som den er, eller dekoreres med melisglsur.
se oppskrift her, tilsett farge og ha glasuren i en sprøytepose.
Dekorer kransen med melisglasur og sjokoladelinser.

Legg inn en kommentar