Raspeball


k1Raspeball servert med smør, sukker og tyttebær.
k2Raspeball, 8 stk (4 porsjoner)
700 g potet, rå
300 g potet, kokt
100 g byggmel
2 ss hvetemel
1,5 ts salt
200 g salt flesk eller bacon i biter
*
2 l lettsaltet vann eller kraft til koking
til servering:
Forslag 1: sukker/sirup, smør, tyttebær
Forslag 2: saltkjøtt, salt flesk, pølse, kålrot, gulrot, potet

k3 k4Kok 300 g poteter.
Skrell 700 g poteter.
Rasp alle potetene i en kumme.
Tilsett byggmel, hvetemel og salt.
Rør sammen til alt er blandet.
en Del deigen i 8 like deler, rull boller. Lag et hull i bollen og fyll
den med 1/2 ss bacon eller salt flesk. Tett bollen sammen
så fyllet holder seg inne i bollen. Strø litt byggmel på et fat og legg bollen på det. Lag de andre bollene.
k6Kok opp vann med litt salt eller kraft.
(Jeg bruker kraften det er kokt saltkjøtt i.)
Legg bollene i den kokende kraften, en og en.
La de trekke/småkoke i ca 1 time.
k7Server raspeballene sammen med en smørklatt, sukker/sirup og tyttebærsyltetøy.
k8Eller server raspeball til saltkjøttgryte.
*
Denne månedensutfordring: Poteter, står Ina for fra den flotte matbloggen Mat på bordet. Les her om hennes potetoppskrift Ovnsbakte poteter med timian .
Vil du se flere:
Bord for to
Hver gang vi spiser
Sunnere alternativ

instagram med #oppskriftsutfordringen.
Du kan og følge med på facebooksiden til Matbloggsentralen her og på Instagram her.


Legg inn en kommentar

2 tanker om “Raspeball