Sei og safran


     
Ovnsbakt sei med safran smaker kjempegodt!

 Sei og safran:
4 porsjoner
600 g seifilet
1 stk sitrongress
1 g safran
2 ss hakket ramsløk, gressløk eller seiersløk
1 ringblomst (kan sløyfes)
3 dl fløte
salt og pepper
 Fjern alle beinene fra seifileten og del den opp i porsjonsstykker.
Legg fisken i en ildfast form.
Bank sitrongresset med en stor kniv og del det i to.
Legg det i formen.
Krydder med ca  1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper.
 Legg safran, hakket løk og ringblomstblaser over fisken.
Hell over fløten.
Stek seifileten midt i forvarmet ovn 200 g i ca 15 minutter
 Kjenn etter med en gaffel om fisken er ferdig.
Server fisken med kokte nypoteter,
 eller som her en reddiksalat.(oppskrift her)