Hvit bacalao på min måte


 Hvit bacalao smaker like godt til fest, som til hverdags.
Husk bare å vanne ut klippfisken dagen før den skal brukes.

 Hvit bacalao:
4 porsjoner
ca 400 g ferdig utvannet klippfisk
400 g løk
400 g potet
1 rød paprika
1/4 – 1/2 chili
2 fedd hvitløk
ca 20 steinfrie oliven
3 dl fløte
2 ss smør
grovmalt pepper
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en stor stekepanne middels varme.
Rens og del løken i skiver.
Stek løken og ha i hakket chili etter ønsket mengde og hvitløk.
Rens og del potet i skiver og ha de i.
Rør med jevne mellomrom.
Del opp paprika, ha det og i.
La det små surre i ca 5 minutter.
 Del den utvannede klippfisken i biter og ha den og oliven i panna.
Bland godt, og hell alt i ei ildfast form.
Press bacalaoen litt flat, og hell fløten over.
 Kvern grovmalt pepper over bacalaoen.
 Dekk formen med aluminiumsfolie.
Sett formen midt i forvarmet ovn i 200 grader.
Siden poteter og løk er litt forkokte, tar det ca 1 time.
Sjekk at potetene er møre og server.
Server brød eller flatbrød til vist du vil.
Tips: lag bacalaoen halv ferdig dagen før, sett den kaldt, og stek den ferdig rett før servering.