Hvit bacalao på min måte


 Hvit bacalao smaker like godt til fest, som til hverdags.
Husk bare å vanne ut klippfisken dagen før den skal brukes.

 Hvit bacalao:
4 porsjoner
ca 400 g ferdig utvannet klippfisk
400 g løk
400 g potet
1 rød paprika
1/4 – 1/2 chili
2 fedd hvitløk
ca 20 steinfrie oliven
3 dl fløte
2 ss smør
grovmalt pepper
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en stor stekepanne middels varme.
Rens og del løken i skiver.
Stek løken og ha i hakket chili etter ønsket mengde og hvitløk.
Rens og del potet i skiver og ha de i.
Rør med jevne mellomrom.
Del opp paprika, ha det og i.
La det små surre i ca 5 minutter.
 Del den utvannede klippfisken i biter og ha den og oliven i panna.
Bland godt, og hell alt i ei ildfast form.
Press bacalaoen litt flat, og hell fløten over.
 Kvern grovmalt pepper over bacalaoen.
 Dekk formen med aluminiumsfolie.
Sett formen midt i forvarmet ovn i 200 grader.
Siden poteter og løk er litt forkokte, tar det ca 1 time.
Sjekk at potetene er møre og server.
Server brød eller flatbrød til vist du vil.
Tips: lag bacalaoen halv ferdig dagen før, sett den kaldt, og stek den ferdig rett før servering.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Hvit bacalao på min måte