Bløtkake med lemon curd og bringebær «Påskekake»


 Denne kaken kan du godt lage nå og fryse,
så har du en ferdig pyntet kake til PÅSKE.


 Med lemon curd og bringebær blir det friskt og ser flott ut!
 Bløtkake med lemon curd og bringebær:
3 egg (romtempererte)
100 g sukker
100 gram hvetemel (Regal)
2 dl mandelflak
*
6 dl kremfløte
3 blader med gelatin + kaldt vann
3 dl bringebærsyltetøy med lite sukker
400 g ferske bringebær
*
Lemon curd:
50 g godt smør
2 dl sukker
skall av 1 sitron
5 ss sitronsaft (ca saften av en middels sitron)
2 hele egg
2 eggeplommer
 Start med å lage kaken, den er som 
en rullekake, den men skal deles til to bunner.
Sett ovnen på 200 grader
Pisk egg og sukker stivt, 
sikt og vend i melet med en slikkepott.
 Smør deigen utover et bakepapirkledd stekebrett,
 og strø over mandlene.
Stek kaken i forvarmet ovn 200 g i ca 12 minutter, 
til den så vidt er gylden.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den.
 Vask sitronen godt, og rasp av skallet (kun det gule).
Press ut saften av sitronen.
  Ha smør, sukker, sitronskall 
og  5 spiseskjeer sitronsaft i ei gyte.
Smelt og rør til smør og sukker er smeltet, 
på svak varme.
Ha to hele egg og to eggeplommer i en bolle.
Pisk i eggene sa de er godt blandet.
Når sukkeret er smeltet tas gryten av varmen,
og eggene helles i, rør hele tiden!
Ha gryta tilbake på plata,
 og fortsett og rør til curden tykner,
 husk at det tykner ennå mer når det blir kaldt. 
NB: det må ikke koke, da blir det eggerøre!
Sil den gjennom en sil og sett den til hurtig avkjøling
 i en vid form i kaldt vann.
 Del kaken i to runde deler, 
bruk en kakeformbunn 22-24 cm
Skjær ut med en kniv.
Plasser en kakering med lik størrelse
 som de bunnene som er utskjært på et fat.
Skal kaken fryses, 
brukes en kakeform med avtagbar ring.
Snu kakene med mandelsiden ned,
 og smør på syltetøyet .
Legg en av bunnene med mandelsiden
 ned i kakeformen. 
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Ta av det meste av vannet, 
 smelt gelatin over vannbad,
 eller i microen i 30-60 sek.,
 til gelatinen er smeltet.
La den avkjøles til fingervarm.
 Pisk 4 dl av fløten til krem,
 hell i gelatinen under omrøring.
Legg ferske bringebær langs kanten av kakeforma 
oppå den første bunnen.
Spre kremen over og glatt ut.
Legg  1/2 av lemon curd over.
 Så legges den siste delen med kake over,
 med syltetøysiden ned.
Pisk resten av fløten til krem og spre litt over kaken.
Ha resten i en sprøytepose med stjernetipp.
 Sprøyt fine roser rundt kanten.
Sett en fersk bringebær på hver kremrose.
 Legg resten av lemon curden i midten.
Sett nå kaken kaldt i 3-4 timer
 til gelatinen er stivnet.
Eller sett kaken i fryseren i formen
 og en tett kaketine e.l.
Før kaken skal serveres,
må kakeringen forsiktig fjernes, 
skjær rundt kanten med en kniv først.
 Kaken kan lages glutenfri bruk da 
denne oppskriften til kakebunn.
Tåler du ikke mandler er det bare og droppe dem.
Tåler du ikke melk,
 kan du bruke Wipping isteden for fløte
og melkefritt margarin i lemon curden.

10 tanker om “Bløtkake med lemon curd og bringebær «Påskekake»

Det er stengt for kommentarer.