Stekt klippfisk med sterk og søt karrisaus


Klippfisk kan serveres på mange måter, 
her er den servert sammen med en sterk og søt karrisaus,
 ris, mango, paprika og kokos.

 Stekt klippfisk med sterk og søt karrisaus:
to porsjoner
2 biter godt utvannet klippfisk ca 2×150 gram 
1 mango
2 vårløk
1 rød paprika
1/2 grønn chili
1 lime
4 ss kokosflak
1 ss smør
2 dl fløte
1 ss karri
1-2 ts brunt sukker
litt salt og grovmalt pepper
+ 2 porsjoner ris
 Del opp 1/2 mangoen fint og halve i skiver.
Hakk 1/2 grønn chili, det grønne på vårløken
 og 1/2 paprika  i biter.
*
Kok risen.
 Til sausen:
Ha den fint oppkuttet mango, vårløk, paprika,chili, 2 ss kokos,
fløten og karrien i en kasserolle.
La det småkoke i ca 5 minutter.
Pisk det sammen men den stavmikser.
Smak til med salt, pepper saften av 1/2 lime og litt brunt sukker.
 Stek klippfisken i smør til den er gylden og ferdigstekt.
Strø gjerne litt grovmalt pepper på før steking.
Når fisken nesten er ferdig stekes mangoskivene, det hvite på løken
og 1/2 paprikaen som er delt i to.
Server Klippfisken med risen, den stekte mangoen , paprika og sausen.
Strø over flak med kokos over sausen, og server 1/4 lime til for å ha over fisken.