Ravioli med salviesmør og aspages


 Hjemmelaget ravioli smaker kjempegodt, 
og er slettes ikke så vanskelig å lage.

 Pastadeig til ravioli:
pr porsjon
100 g hvetemel
1 egg
1 ts olje
1/6 ts salt
*
Fyll:
 2 porsjoner
150 g kjøttdeig
1 hvitløkfedd
50 g ferskost
1 ts hakket salvie
salt og pepper
*
Salviesmør:
2 porsjoner
60 g godt smør
salvieblader 
og gjerne noen salvieblomsterca 2 ss
saften av 1/2 sitron
*
Asparges:
8-10 asparges
 Jeg laget til to porsjoner, 
ha 200 g hvetemel i en bakebolle,
Hell to egg i midten, strø på salt og ha over oljen.
Rør sammen til det meste av egget er blandet med melet.
 Hell deigen på benken og kna godt så alt samler seg til en glatt deig.
Ha over plast, og la deigen hvile i minst 30 min.
 I mellomtiden lager du fyllet til raviolien.
 Hakk opp salvie og hvitløk.
Stek kjøttdeigen, hell den på en tallerken og la den bli avkjølt.
Bland ost, salvie, hvitløk i kjøttdeigen.
Smak til med salt og pepper.
Kjevel ut deigen, bruk litt mel så den ikke fester seg.
Har du pastamaskin, kan du bruke den.
kjevel deigen så tynn du kan. ca 1 mm.
Trykk ut runde pastabiter,
 bruk en pepperkakeform eller et glass. 
 Legg 1 ts fyll på den ene siden av deigen.
Smør litt vann rundet kanten,
bruk fingeren.
 Brett pastaen dobbel,
 press ned så deigen fester seg,
 og raviolien blir tett.
(Bruk begge hendene… jeg tar jo bilde med den ene…)
 Lag alle ferdig.
Kok opp rikelig med vann i en kasserolle, ha i litt salt.
Ha i raviolien og la den koke til den flyter,
da er den  ferdig.
Kok aspargesen se her
Lag salviesmøret.
Smalt smøret i ei panne, når det begynner å bli brunt,
has sitronsaft og salviebladene i.
Rør om og det er ferdig.
 Legg den varme nykokte raviolien og aspargesen på et fat.
Hell over salviesmør.
Mmmm
 Raviolien kan lages ferdig på forhånd, og kokes like før den skal spises.
Den kan også fryses ukokt.
 Håper du har lyst til å lage ravioli.


2 tanker om “Ravioli med salviesmør og aspages

Det er stengt for kommentarer.