Ovnsbakt asparges med Serranoskinke, brie og vårens første urter


Ovnsbakt asparges er godt som forrett eller bare som kosemat.

 Ovnsbakt asparges med Serranoskinke, brie og vårens første urter:
forrett til 6 stk.
12-18 asparges
6 skiver  Serranoskinke(eller spekeskinke)
6 biter med brie
litt olivenolje
salt/pepper
Jeg fant disse urtene i hagen: gressløk, mynte,løpstikke og timian.
Her han man bruke det man har.
 Knekk av den nederste delen av aspargesen,
kast den.
 Bind sammen 2 eller 3 asparges med en skive skinke rundt.
 Legg buntene i ei ildfast form.
Hell litt olivenolje over.
Stek aspargesen i ovne 200 g i 10 min.
Ta ut formen og legg brien mellom.
Stek vidre i ca 5 min.
Brien skal bli myk og begynne å smelte.
Ta ut formen.
Hakk urtene og strø de salt og pepper over.
Det smaker deilig og vår…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Ovnsbakt asparges med Serranoskinke, brie og vårens første urter