Suppebrød med gulrot


Lag suppebrød med gulrot, frys ned, 
så har du deilig brød, til høstens suppemiddager.
Av denne oppskriften får du to store brød.

 Suppebrød med gulrot:
1,1 l vann (37 grader)
0,5 kg sammalt hvete
1,5 kg hvetemel
2 store gulrøtter (skrellet og raspet)
50 g gjær
2 ts salt
5 ss rapsolje
+
4 ss rapsolje
1 ss falksalt
 Rør ut gjæren i litt av vannet i en bakebolle,
hell resten av vannet og oljen i.
Ha i det grove og det fine melet.
 Ha så i salt og raspet gulrot,
Bland og kna deigen i minst 5 minutter.
Deigen skal være smidig og ikke sitte fast på fingrene,
 når den er ferdig.
Legg en kopphånduk over kummen,
og la deigen heve i 45 min,
 eller til deigen er hevet til dobbel størrelse.
 Del deigen i to like deler.
Kle 2 bakeplate med bakepapir og legg deigen oppå.
Hell 2 ss rapsolje på hver deig,
 og klem deigen utover så hele plata er dekket.
Strø litt flaksalt over deigen.
 La den heve lunt i ca 30 min.
Sett stekoven på 200 g.
 Stek suppebrødet i ca 25 min, til det er gyldent.
Avkjøl brødet på rist.
Når det er avkjølt deles et i biter og fryses ned.
Dette suppebrødet passer godt til de fleste supper,
og spesielt til gulrotsuppe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.