Suppebrød med gulrot


Lag suppebrød med gulrot, frys ned, 
så har du deilig brød, til høstens suppemiddager.
Av denne oppskriften får du to store brød.

 Suppebrød med gulrot:
1,1 l vann (37 grader)
0,5 kg sammalt hvete
1,5 kg hvetemel
2 store gulrøtter (skrellet og raspet)
50 g gjær
2 ts salt
5 ss rapsolje
+
4 ss rapsolje
1 ss falksalt
 Rør ut gjæren i litt av vannet i en bakebolle,
hell resten av vannet og oljen i.
Ha i det grove og det fine melet.
 Ha så i salt og raspet gulrot,
Bland og kna deigen i minst 5 minutter.
Deigen skal være smidig og ikke sitte fast på fingrene,
 når den er ferdig.
Legg en kopphånduk over kummen,
og la deigen heve i 45 min,
 eller til deigen er hevet til dobbel størrelse.
 Del deigen i to like deler.
Kle 2 bakeplate med bakepapir og legg deigen oppå.
Hell 2 ss rapsolje på hver deig,
 og klem deigen utover så hele plata er dekket.
Strø litt flaksalt over deigen.
 La den heve lunt i ca 30 min.
Sett stekoven på 200 g.
 Stek suppebrødet i ca 25 min, til det er gyldent.
Avkjøl brødet på rist.
Når det er avkjølt deles et i biter og fryses ned.
Dette suppebrødet passer godt til de fleste supper,
og spesielt til gulrotsuppe.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.