Farmors tekake


 I en gammel oppskriftsbok fant jeg:
Farmors tekake.

 Farmors tekake:
750 g hvetemel
2 dl vann
2 dl melk
150 g smeltet smør
2 egg
150 g sukker
50 g gjær
1/2 ts salt
*
topping:
100 g mykt smør
100 g sukker
2 ss kanel
+ 2-3 ss sukker
 Rør ut gjæren i den lunkne vesken. (fingervarm)
la den stå til gjæren begynner å boble.
 Hell sukker, hvetemel og salt i en bakebolle.
Lag en fordypning og hell i det avkjølte smeltede smøret,
begge eggene og melkeblandingen med gjær.
Rør sammen så alt er blandet.
 Deigen er ganske bløt, og skal være sånn.
Sett den til heving under et klede.
Rør sammen mykt 100 g smør og 100 g sukker til topping.
 Når deigen har hevet til dobbel størrelse, ca 40 min,
heles den ut på et bakepapirkledd stekebrett.
Klem og dytt det utover så det dekker stekebrettet.
Lag hull i det med baksiden av ei sleiv, eller bruk fingrene.
 Smør utover toppingen av sukker og smør.
Strø over kanel.
Sett tekaka til heving på et lunt sted i ca 30 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek kaka i ca 20 min, til den er gylden.
 Strø over de siste 2 skjeene med sukker, mens kaka ennå er varm.
 Del den opp i biter.
 Den smaker aller best litt lun og nystekt….
men kan også fryses.
Server gjerne en stor kopp te til,
eller kaffe, eller kald melk.