Brandade eller klippfiskmos


 Brandade, klippfiskmos, klippfiskrøre,
 eller som min mann sier La brandade – godt er det i alle fall!

 Brnadade eller klipfiskmos:
nok til 4 personer
*
500 g klippfisk bein og skinnfri
vann ut klippfisken  i mist 24 timer, 
bytt vann 3-4 ganger.
300 g poteter gjerne mandel
3 fedd hvitløk eller 1 kinesisk hvitløk
1,5 dl fløte
0,75 dl olivenolje
2 ss sitronsaft
grovmalt pepper og ekstra olivenolje
kanskje litt salt
 Mål opp oljen, fløten og sitronsaft.
Oljen og fløten skal varmes opp.
 Skrell og kok potetene og hvitløken.
Når det er kokt helles vannet av, 
og potet og hvitløk moses det med en gaffel.
 Kok fisken i 8-10 min.
Kjenn etter om den er ferdig.
Hell av vannet og mos fisken så fint du vil med en gaffel.
 Varm opp oljen og rør den inn i fisken.
Ha i de  potetene, så den varme fløten og sitronsaften.
Ha i rikelig med nykværnet pepper.
 Mosen skal være ganske fast.
Smak om den trener mer salt.
Ha Brandaden i en serveringskumme, 
ha litt olivenolje og grovmalt pepper over.
Server Brandaden med poteter og bacon,
eller med godt brød til.