Aprikos og mango marmelade


 Marmelade lager du enkelt selv.  Du kan variere med mange typer frukt,
og tilsette så mye eller lite sukker som du har lyst til.

 Aprikos og mango marmelade:
500 gram ferske aprikoser
1 stor mango
250-500 gram sukker
 Del alle aprikosene i biter og ta ut steinen.
Ta bort skall og stein fra mangoen, del den og i biter.
Ha all frukten i ei gyte.
 Hell i sukker, 
og sett den på en middels varm plate.
Rør til det begynner å koke.
La de stå og småkoke i ca 20 minutter,
rør av og til.
Ta bort eventuelt skum med ei sleiv, 
for å få en klar marmelade.
Test gjerne med geleprøven, om marmeladen blir tykk nok (se her)
 Fyll den varme marmeladen i rene varme glass, og sett på lokk.
Du kan også fylle i plastbeger og fryse. 
Oppbevar marmeladen i tette glass, mørkt og kaldt.
Bruk marmeladen som pålegg, med ost, som kakefyll eller i desserter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Aprikos og mango marmelade