Iskake med 2 x rabarbra og jordbær


 Iskake med rabarbra, jordbær,
 mascaponekrem, ladyfingers
og et dryss med mørk sjokolade.

Iskake med 2 x rabarbra og jordbær:
250 g mascaponeost
3 egg
6 ss sukker
25 g smør
1 pakke med ladyfinger/fingerkjeks kjeks
100 g jordbær
100 g rå rabarbra
4 store spiseskjeer med rabrbrasyltetøy( oppskrift her)
50 g mørk sjokolade
 Del den rå rabarbraen i tynne skiver.
Smelt 25 g smør og 2 ss sukker i ei stekepanne,
Ha i rabarbraen og rør forsiktig, til det begynner å bli lys brunt.
Den skal ikke dette sund og bli til syltetøy.(det tar bare 2-3 min)
Hell rabarbraen på et bakepapir, sett det til avkjøling.
 Del eggene, ha hviten i en kumme,
 og eggeplommene og sukkeret i en annen.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis, og hvitene stive.
Bland mascaponeosten i eggedosisen, og vend forsiktig inn
de stive hvitene med en slikkepott.
 Del jordværene i tynne skiver.
Dekk bunnen av ei form eller en kumme med bakepapir.
Legg rabarbrabiter og jordbær i midten.
Dekk med et lag ostekrem.
Sett fingerkjeks rundt kanten.
Fyll over med resten av jordbær og den stekte rabarbraen .
Et lag ostekrem,
 et lag fingerkjeks,
et lag med rabarbrasyltetøy,
resten av ostekremen,
og til sist et lag med fingerkjeks
***
Sett iskaken i fryseren natten over eller i allfall i 4 timer.
 Sett iskaken på et serveringsfat,
vend den og ta av bakepapiret.
( plages du med å få den løs, vent til den er litt smeltet)
 Lag små sjokolade flak, bruk en potetskreller,
Strø sjokolade ytterst rundt kaka.
 Bind gjerne et pent bånd rundt kaka ,
når den skal serveres.
 Del kaka i fine serveringsstykker,
og server.
***
Tips: vil du servere kaken ufrossen som tiramisu,
Server den rett fra kummen, 
skal du snu den må du tilsette 4 blad med gelatin i ostekremen.
*
Se flere oppskrifter med rabarbra hos Matbloggsentralen link her
Stem gjerne:

Avstemning
fredag 01.06 kl.12:00 – søndag 03.06 kl.24:00

Legg igjen en kommentar

10 tanker om “Iskake med 2 x rabarbra og jordbær