Rabarbrasyltetøy helt enkelt


 Rabarbrasyltetøy er enkelt å lage!

 Rabarbrasyltetøy helt enkelt:
Dobbelt så mye rabarbra som sukker, og litt 2-4 ss vann.
eks:
600 g rabarbra
300 g sukker
2 ss vann
 Vask og del rabarbraen i tynne skiver.
 Vei den og ha den i en kasserolle,
ha i sukker (halparten så mye som rabarbraen)
og litt vann.
 Kok den opp, og la en stå på middels varm plate i ca 15 min.
Slå plata på lav temperatur.
Rør jevnlig, særlig på slutten, da det fort kan brenne seg.
Mitt syltetøy ble ferdig på ca 30 min.
Jeg liker at rabarbrasyltetøyet blir mørkt,
 og nesten litt karamellisert.
Du kan stoppe, når du synes det er nok mørkt.
Husk at det tykner litt mer, når et er kaldt.
 Rabarbrasyltetøy saker godt som pålegg,
kakefyll, og i desserter med krem.
Tips:
Både rå rabarbra og
rabarbrasyltetøy er fint å fryse.
***
Se flere oppskrifter med rabarbra hos Matbloggsentralen


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 tanker om “Rabarbrasyltetøy helt enkelt