Polentapudding med rød saus


 Da jeg var barn fikk jeg ofte denne desserten servert av min mor, eller min mormor.
Jeg kan huske, at den stod til kjøling i et åpent vindu.
Så nå, på søndag som var,
 laget jeg den,
 (for meg nostalgiske desserten)
 og satte den ut så den skulle bli kald.
 Polentapudding:
til ca 4 stk.
7,5 dl melk
1 dl polentagryn
2 ss sukker
2 mandeldråper
*
Rød saus:
2 dl råsaft (hjemmelaget eller kjøpt)(gjerne blåbær)
3 dl vann
1 ss potetmel
litt kaldt vann
 Kok opp melken og rør inn polentagrynene.
La det koke i ca 20 min på svak varme, rør jevnlig.
Rør inn sukker og mandeldråper.
Avkjøles litt før den helles over i ei serverings skål.
 Bland ut saft og vann, 
smak om du synes den er sterk nok på smaken.
Kok opp blandingen.
Rør ut potetmel i litt vann og hell det i mens du rører.
La det koke opp.
Avkjøles litt før det helles i en mugge.
*
Et gammelt råd for at ikke mugga skal sprekke,
 er å ha ei sølvskje i den.
 Sett desserten til avkjøling.
Kos deg!
*
Denne desserten kan godt lages dagen før den skal spises.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 tanker om “Polentapudding med rød saus