God gammeldags plukkfisk


 God gammeldags plukkfisk, er lettvint og godt.
 Plukkfisk:
4 porsjoner
500 g torsk- skiver eller file, fersk eller frossen
3-4 vårløk eller en bit purreløk
50 g smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
salt og pepper
 Kok opp vann og ha i litt salt.
Legg fisken i og la det trekke like under kokepunktet,
 til fisken er kokt. Det tar ca 5 min.
 Ta fisken ut av vannet.
Bruker du torskeskiver må de renses for skinn og bein.
 Smelt smøret i ei gryte og rør inn melet.
Spe med melken under opprøring.
La sausen småkoke på svak varme i 5 min, rør så den ikke svir.
Ha i fisken.
 Del opp løken og ha den i.
Rør til alt er blandet,
og smak til med salt og pepper.
 Server plukkfisken samen med kokte poteter eller makaroni
og en god råkost.
Råkosten jeg laget var av 2 deler gulrot og en del kålrot,
olje, litt sitron, salt og grovmalt pepper.
 Plukkfisk, mandelpotet og råkost,
eller plukkfisk makaroni og råkost.

10 tanker om “God gammeldags plukkfisk

  • Desiree

    Så godt ut, men totalt annerledes enn hva vi her oppe kaller plukkfisk 🙂 Det er ferdig kokt torsk som som regel er kokt en eller to dager før (restemat). Stekes sammen med kokte poteter i biter, løk, og krydret med litt pepper. Små variasjoner kan det jo være. Men det er plukkfiks her oppe 🙂

    Ha en flott ny uke!

    Klem 🙂

  • Anonym

    Finnes sikkert mange versjoner. Plukkfisk der jeg kommer fra er kokt fisk og kokte poteter som moses sammen og spes med melk til man får en potetmos-aktig grøt. (Vi liker den med litt klumper i) Ha i en god klatt smør og smak til med salt og pepper. Serveres med flatbrød.

  • wenche f. tobiassen

    høres veldig godt ut, lager middag til ca 50 barn og ca 12 voksne hver uke og ser stadig etter nye oppskrifter som er greie å gange opp til mange. denne ser grei ut og barna er veldig gla i fiskeretter. hilsen wenche

Det er stengt for kommentarer.